Artikel Langedijker dagblad 26 maart 2020

Publicatie door Rodi:

 

Koolsail Langedijk 2020 afgelast

 

Door: Marsha Bakker  donderdag 26 maart 09:19 - 2020 

1

1

LANGEDIJK - Met pijn in het hart hebben de comités, die zijn belast met de organisatie van het vijfjaarlijkse evenement Koolsail Langedijk, besloten om alle activiteiten voor dit jaar af te gelasten. Hetzelfde geldt ook voor de speciaal geproduceerde voorstelling 'De laatste tuinder van Langedijk' die door locatietheater het Koolkollektief in Museum BroekerVeiling zou worden opgevoerd.

 

"Het is ontzettend jammer maar het is een unaniem gedragen besluit, door alle betrokkenen bij de organisatie van de diverse evenementen, die tezamen voor het unieke spektakel Koolsail zorgen" aldus voorzitter Ronald van Schoorl van de stichting Koolsail. "Het is duidelijk dat het Corona virus hier debet aan is, maar we kunnen niet doorgaan alsof er niets aan de hand is. De gezondheid van bezoekers en medewerkers staat voorop. Er is al zo hard gewerkt, draaiboeken klaar, vergunningen geregeld, sponsoren met succes benaderd, folders voor een gedeelte al gedrukt. Medewerking van scholen en bibliotheek geregeld evenals die van diverse horecaexploitanten. Er zou een informatieve krant in een grote oplage worden verspreid om de inwoners uit de regio te kunnen informeren. Dat is dus nu ook van de baan. Het enige lichtpuntje dat we hebben is, dat al die plannen niet voor niets zijn geweest, die kunnen namelijk volgend jaar zo uit de la worden gehaald, want er is besloten om dan Koolsail 2021 te gaan organiseren", aldus van Schoorl.

 

Marsha Bakker

 

________________________________________________

 

Hart onder de riem door onze wethouder:

 

Beste Koolsail enthousiastelingen,

 

Eens in de vijf jaar, met een oorsprong bij ons 900-jarig bestaan, zijn vele van u de aanjagers van weer een koolsail evenement met allure.

Helaas heeft u, en daar hebben wij alle begrip voor, moeten besluiten de editie 2020 te annuleren. U en wij zijn midden in onze voorbereiding getroffen door een pandemie die ons dagelijks leven ontwricht. Aangezien er binnen de organisatie van Koolsail meerdere vrijwilligers zijn die tot een risicogroep behoren, is het niet anders dan uiterst verstandig om ter zelfbescherming te stoppen met de voorbereidingen.

 

Ik wil middels dit persoonlijke schrijven iedereen ontzettend bedanken voor de tomeloze inzet en sterkte wensen bij het verwerken van deze uiteraard teleurstellende gang van zaken.

 

Maar laten we positief blijven en afspreken om in het najaar van 2020 te beginnen met de voorbereidingen van Koolsail 2021. En als geluk bij een ongeluk, kunnen we daar dan ook de heropening van de vaarverbinding Achterburggracht – Machinesloot aan koppelen. Hierover is in het seminar van Koolsail 2015 reeds gesproken.

 

Ik wil afsluiten met u allen toe te wensen vooral gezond te blijven, denk om u zelf en uw omgeving zodat we in het najaar met dezelfde enthousiaste groep de voorbereidingen weer op kunnen pakken, alleen dan voor Koolsail 2021.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

A.G.W.(Ad) Jongenelen | Wethouder Gemeente Langedijk

+31 (0)226 33.44.66 | A.Jongenelen@gemeentelangedijk.nl

 

Artikel in het Noord Hollands Dagblad toen alle voorbereidingen nog volop op stoom lagen

Onze hoofdsponsors:

Gemeente Langedijk

Urmaprint